"Κανείς δεν μπορεί να είναι δούλος σε δύο κυρίους• γιατί ή θα μισήσει τον ένα και θα αγαπήσει τον άλλο, ή θα στηριχτεί στον ένα και θα περιφρονήσει τον άλλο" (Ματθ. 6,24).

Δηλαδή, είπε ο Κύριος: Κανένας δεν μπορεί να είναι και με τον Χριστό και με τον Αντίχριστο, τον σατανά . Και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει:"Τώρα παρουσιάστηκαν πολλοί αντίχριστοι" (1η Ιωάν. 2,18).

Αγαπητοί μου αδελφοί, στο πρώτο άρθρο του Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεως ομολογούμε: "Πιστεύω εις ΕΝΑ Θεόν". Και στα επόμενα 6 άρθρα ομολογούμεν την πίστιν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως "τον Μονογενή Υιόν του Θεού" και "Θεόν ΑΛΗΘΙΝΟΝ". Και όπως γνωρίζουμε ο Ιησούς Χριστός ενώ είναι Θεός ταπεινώθηκε και έγινε άνθρωπος, μας δίδαξε τι πρέπει να πιστεύουμε και πως να ζούμε ως μέλη της Εκκλησίας Του για να σωθούμε από τον διάβολο και την αμαρτία, και να απολαύσουμε την αιώνια χαρά του Παραδείσου μαζί Του.

Όμως, όπως μας αναφέρουν τα Ιερά Ευαγγέλια, ο σατανάς που είδε ότι ήρθε ο Χριστός στον κόσμο για να τον κατατροπώσει και νικήσει άρχισε να τον πολεμά.

Γνωστά τα γεγονότα: Παρεκίνησε τον Ηρώδη να σφάξει τον Ιησού. Δεν τα κατάφερε. Μετά την Βάπτισή Του, όταν ανέβηκε ο Ιησούς στο Όρος για νηστεία και προσευχή, ο σατανάς επί 40 ημέρες τον πολεμούσε, ώσπου νικήθηκε και διώχθηκε από τον Ιησού. Στα επόμενα 3 χρόνια που ο Ιησούς περιόδευε την Γαλιλαία και Ιουδαία ο σατανάς συνεχώς έβαζε δικά του όργανα να Τον πολεμούν. Στη Ναζαρέτ έβαλε κάποιους να τον γκρεμίσουν από το βουνό και να τον σκοτώσουν. Πολλές άλλες φορές ωθούσε τους Ιουδαίους να τον λιθοβολήσουν, μέχρι που τελικά τον σταύρωσαν.

Άλλο βέβαια, το ότι ο Ιησούς με την Σταύρωση και Ανάστασή Του, ευεργέτησε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους και κατενίκησε τον σατανά και αξασφάλισε τη σωτηρία στον άνθρωπο.

Ο σατανάς όμως, συνέχισε τον πόλεμο εναντίον εκείνων που συνέχισαν το έργο του Ιησού Χριστού, κατά των Αποστόλων. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει στην 1η Επιστολή του, ότι στην εποχή του πολλοί εχθροί του Χριστού, "αντίχριστοι", όπως τους ονομάζει, έχουν εμφανιστεί: "Τώρα παρουσιάστηκαν πολλοί αντίχριστοι" (1η Ιωάν. 2,18).

Τα γεγονότα όμως αποδεικνύουν ότι και σήμερα ο σατανάς πολεμά την Εκκλησία του Χριστού και τους πιστούς Χριστιανούς. Και αυτόν τον πόλεμο τον συνεχίζει με πονηρές μεθόδους. Ο Χριστός μας προειδοποίησε: "Φυλαχτείτε...έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί" (Ματθ. 7,15). Και, ξέρετε; σε κάθε εποχή ντύνονται με το ανάλογο ένδυμα, για να γίνονται ελκυστικοί και εύκολα αποδεκτοί.

Ένα τέτοιο "ένδυμα" υποκριτικό, για να μή φανερώνουν τι ακριβώς είναι, στις ημέρες έχει την μορφή της φιλοσοφίας και ψυχολογίας. Ο σημερινός άνθρωπος, ταλαιπωρημένος, πονεμένος, από τα καθημερινά προβλήματα της ζωής, κάποτε και απογοητευμένος, αναζητά βοήθεια για να βγεί από την βασανιστική αυτή κατάσταση.

Αν έχει πιστέψει αληθινά στον Χριστό, ως τον αληθινό Θεό, ο Χριστιανός θα καταφύγει σ´ Αυτόν που είπε: "Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι -με βάσανα- κι εγώ θα σας αναπαύσω...οι ψυχές σας θα βρούν ξεκούραση" κοντά μου (Ματθ. 11, 28-29).

Αν όμως κανείς δεν έχει γνωρίσει την αγάπη και την παντοδυναμία του Χριστού. Αν δεν έχει πιστέψει ότι με πέντε ψωμιά έθρεψε 5.000 άνδρες, ότι με ένα λόγο Του έστησε στα πόδια τους παράλυτους, έδωσε το φώς σε ανθρώπους που είχαν γεννηθεί τυφλοί, που ανέστησε νεκρούς. Αν δεν πιστεύει ότι ο Χριστός, όπως τότε και σήμερα, κάνει παρόμοια θαύματα διά των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας Του, έ, τότε καταφεύγει στον "αντίχριστο", που του υπόσχεται απαλλαγή από τα προβλήματά του, με τις δικές του μεθόδους. Και το άξιο προσοχής είναι ότι αυτές τις μεθόδους ο πονηρός τις προβάλλει ως τελευταία λέξη της Επιστήμης, ενώ είναι πανάρχαιες. Ως παράδειγμα η "γιόγκα". Έχει γεμίσει ο κόσμος από Κέντρα Ψυχολογίας και πρακτικής ασκήσεως γιόγκα". Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η γιόγκα είναι μία άσκηση σωματική και πνευματική που βάση της έχει τον Βεδδισμό και Ινδουϊσμό; Και τί είναι ο Ινδουϊσμός, ξέρετε; Είναι μία πανάρχαια προχριστιανική θρησκεία. Τα πρώτα θρησκευτικά βιβλία του είναι αι "Βέδδαι" γι αυτό και ονομάστηκε Βεδδισμός, που ξεκίνησε 3.000 χρόνια π.χ. Στη συνέχεια συνένωσε όλες τις θρησκευτικές δοξασίες των διαφόρων φυλών της Ινδίας και στα 1500 χρόνια π. Χ. συγκροτήθηκε η θρησκεία της Ινδίας, ο Ινδουϊσμός.

Στον Ινδουϊσμό, λατρεύουνται πολλές θεότητες, όπως η τρομερή Γκάλυ.

Και το πολύ θλιβερό είναι ότι ακόμη και άνθρωποι της Εκκλησίας, που έχουν βαπτιστεί Ορθόδοξοι, από άγνοια παρασύρονται από τέτοιου είδους -τάχα- ψυχολόγους, σε θεωρίες και πρακτικές που συνδέονται με προχριστιανικές θρησκείες, τον Ινδουϊσμό, τον Βουδδισμό, την Αστρολογία, την ειδωλολατρία. Και πηγαίνουν, βαπτισμένοι χριστιανοί, αυτοί να φωτιστούν από αυτού του τύπου ψυχολόγους και Αστρολόγους, και να λύσουν τα προβλήματά τους! Είναι, αλήθεια, πολύ θλιβερό το κατάντημα των χριστιανών αυτών!

Αλλά συμβαίνει και το εξής αποκαρδιωτικό. Αν πείς σ´ έναν τέτοιο χριστιανό, που έχει σχέσεις με αυτού του τύπου ανθρώπους, ότι αυτές οι ψυχολογίες που στηρίζονται σε ειδωλολατρικές θρησκείες είναι αντίθετες πρός τον Χριστό και την Εκκλησία Του, δεν το δέχεται και επιμένει. Εγώ είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός. Δεν αρνούμαι την πίστη μου. Αυτά που γίνονται εκεί που πηγαίνω δεν έχουν σχέση με θρησκεία, αλλά με την ψυχολογία και με σωματικές ασκήσεις που μας ανακουφίζουν! Αυτό φανερώνει ότι ο διάβολος, που πλανά την οικουμένη, πέτυχε απόλυτα στο έργο του! Κατάφερε να παραπλανήσει και βαπτισμένους χριστιανούς, και να κρύψει τα σκοτεινά του σχέδια.

Αλλά, δεν θέλω να σας κουράσω σήμερα περισσότερο. Και επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα συνεχίσουμε την επόμενη Κυριακή, και ελπίζω ότι όλοι θα διαφωτιστούμε στα θέματα αυτά και θα μάθουμε την αλήθεια.

Programm

Schedule of services on May 2021

Τelephone for transfer to church +90(507)988-9565

Multimedia