Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου τ.έ., Εορτή των Τριών Ιεραρχών, στον Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου - Αγίου Αλυπίου, Ατταλείας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού π. Μιχαήλ σε συγκινητική ατμόσφαιρα αποχαιρέτησε το ποίμνιό του. Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Μιχαήλ Αnishchenko, μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διορίσθηκε Εφημέριος του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού μας στην Αττάλεια. Επί οκταετίαν εργάσθηκε με ζήλο και αφοσίωση για την κάλυψη των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών του πολυεθνικού ποιμνίου του. Στην άμεση επικοινωνία του με κάθε πιστό τον βοήθησε πολύ η πολυμάθειά του και η γνώση, όχι μόνον της μητρικής του γλώσσας, της Ουκρανικής, αλλά και της Ρωσσικής, Αγγλικής, Γαλλικής, καθώς και της Τουρκικής. Αγάπησε το ποίμνιό του και αγαπήθηκε από αυτό.

Τα πολλά του προσόντα ώθησαν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο,  να διορίσει τον π. Μιχαήλ, επί κεφαλής του ανασυσταθέντος εν Κιέβω Ουκρανίας Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά την αποχαιρετιστήρια συγκινητική προσλαλιά του π. Μιχαήλ, μίλησαν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνιας, Οικονόμος του Οικουμενικού Θρόνου π. Κωνσταντίνος Siefchenko, η  Πρόεδρος του Ρωσσικού Συλλόγου Ατταλείας,  εκπρόσωπος των νέων και στο τέλος ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε  εγκάρδια τον π. Μιχαήλ για όλα, όσα προσέφερε στην Εκκλησία μας στην Αττάλεια όλα αυτά τα έτη, και του ευχήθηκε με τον ίδιο ζήλο να συνεχίσει την διακονία του προς δόξαν Θεού από τη νέα του θέση. Οι ομιλήσαντες προσέφεραν στον π. Μιχαήλ αναμνηστικά δώρα, η δε Εκκλησιαστική Χορωδία του Ναού τον αποχαιρέτησε με επίκαιρους ύμνους.

Επακολούθησε αποχαιρετιστήριο κοινό γεύμα στο Αρχονταρίκι του Επισκοπείου.

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia