Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στον περιώνυμο Ναό του Αγίου Ανδρέου Κιέβου, έδρα πλέον του ανασυσταθέντος Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία, η εγκατάσταση του επικεφαλής του εν λόγω Σταυροπηγίου (ενός εκ των πάλαι ποτέ πολλών στην χώρα) Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Anishchenko, ο οποίος μέχρι τούδε προΐστατο ιερατικώς στην εν Ατταλεία της Τουρκίας Ορθόδοξης Κοινότητας της Ι. Μητροπόλεως Πισιδίας. 

Στον Αναστάσιμο Εσπερινό προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, παρίστατο δε και ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος - και οι δύο, μέλη της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας στην αυριανή ενθρόνιση του Προκαθημένου της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου. 

Παρόντες ήταν και κυβερνητικοί παράγοντες της Ουκρανίας, κληρικοί εντόπιοι κι επισκέπτες, αλλά και άνθρωποι του ουκρανικού πολιτισμού, δεδομένου ότι ο εν λόγω Ναός αποτελεί σημαντικό μουσειακό τόπο της Ουκρανικής Ορθοδοξίας, εσχάτως μάλιστα τελεί υπό αποκατάστασιν των φθορών.

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Απριλίου 2021

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia