Η πρώτη Θ. Λειτουργία στην Αλάνυα τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο στον ιστορικό Ναό Αγίου Γεωργίου, του Βουνού, Αλάνυας, την 25η Δεκεμβρίου, 2012, εορτή των Χριστουγέννων. Παρ´ όλον ότι ο ναός είχε υποστεί σοβαρές φθορές από την εγκαταλειψή του επί 90 χρόνια, δεν έπαυε να συγκινεί τον εκκλησιαζόμενο. Η σκέψη ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε σταύλο, παρηγορούσε τους πιστούς ότι δεν θα απαξιώσει ο Κύριος τον εορτασμό της Γεννήσεώς του στον απέριττον αυτόν Οίκον Του, που είχε απομείνει στην περιοχή μετά τον διωγμό των χριστιανών το 1922.

Έκτοτε, με την άδεια των Τοπικών Αρχών, η θεία Λειτουργία ετελείτο μία φορά τον μήνα από τον Μητροπολίτη και Ιερείς που έρχονταν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και Ρωσία, μέχρι τον Ιανουάριο του έτους 2015, που άρχισαν τα έργα ανακαινίσεως του Ναού και του περιβάλλοντος χώρου.

Κατά την διάρκεια των έργων ο Δήμος Αλάνυας παρεχώρησε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλάνυας' για την τέλεση των Ορθοδόξων θείων Λειτουργιών, κάθε Κυριακή.

Από την 15η Νοεμβρίου 2015, οι θείες Λειτουργίες και όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες τελούνται, με μόνιμον πλέον Ιερέα, στον νεόκτιστον Ι. Ν. Παναγίας Πισιδιώτισσας, στο Άνω Μαχμουτλαρ Αλάνυας, του οποίου τα Θυρανοίξια και την πρώτη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την ημέρα εκείνη.

Για την εξυπηρέτηση των Ορθοδόξων χριστιανών, που δαμένουν στην πόλη Αλάνυα και στα δυτικά περίχωρα, από τον Ιανουάριο του 2016, την πρώτη Κυριακή κάθε μηνός, με την άδεια πάντα των Τοπικών Αρχών, η θεία Λειτουργία τελείται στον ανακαινισμένον πλέον Ναόν του Αγίου Γεωργίου του Βουνού (Hıdırellez) Aλάνυας.

Η θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή και Εορτή αρχίζει
  • Στον Ι. Ναό Παναγίας Πισιδιώτισσας στις 9 π.μ. (προηγείται ο Όρθρος από τις 8 π.μ.)
  • Στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου (την πρώτη Κυριακή εκάστου μηνός) στις 9.30 π.μ. (προηγούνται οι Ώρες)
Για την διακίνηση των εκκλησιαζομένων υπάρχουν λεωφορεία που αναχωρούν από το Δημαρχείο Μαχμουτλαρ για τον Ι. Ναό Παναγίας Πισιδιώτισσας, και από το Δημαρχείο Αλάνυας για τον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου, του Βουνοὺ, Αλάνυας.

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα
  • 0242-5651890
  • 0534 018 0540
  • 0539 463 7955
  • 0541.5580311

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia