Με την ευκαιρία της μεταβάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αλάνυα, για τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. της Παναγίας Πισιδιώτισσας, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό στον ανακαινισμένον πρόσφατα από τον Δήμο Αλάνυας ιστορικόν Ι. Ναόν Αγ. Γεωργίου του Βουνού. Εκατοντάδες Ορθοδόξων που κατοικούν στην περιοχή αλλά και από την Κωσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Χίο και την ηπειρωτική Ελλάδα κατέκλυσαν μέσα και έξω τον Ναόν. Χαρακτηριστικό ήταν το πλήθος των Άρτων που τοποθετήθηκαν από τους πιστούς στο κέντρον του Ναού, για να ευλογηθούν κατά την Ιεράν Ακολουθίαν της Αρτοκλασίας από τον Πατριάρχη.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος οι εκ της Ακολουθίας του Πατριάρχη Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων, ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Νήφων, ενώ συμπαρίσταντο στον Πατριάρχη ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας και ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν.

Συμπροσευχόμενοι από των παραθρονίων ήσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο οικείος Ποιμενάρχης, ως επίσης δωδεκάς Ιερέων μεταξύ των οποίων τρεις απόγονοι του Κτίτορος του Ναού αειμνήστου Σάββα Μανουλόγλου (1873).

Συμπροσευχόμενος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης με την σύζυγό του. Στο τέλος του Εσπερινού μετά την προσφώνηση του οικείου Επισκόπου ομίλησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia