Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 πενήντα Ορθοδόξοι Ρωσσόφωνοι από τη Σεούλ, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, λειτουργήθηκαν στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Καπυόνγκ (60 χιλιόμετρα Β.Α. της Σεούλ). Συλλειτούργησαν σλαβωνικά ο Μητροπολίτης Πισιδίας π. Σωτήριος (ο οποίος όταν δεν βρίσκεται στην Μητρόπολή του διαμένει στο Μοναστήρι) και ο Ουκρανός Ιερέας π. Ρωμανός, που εξυπηρετεί τις πνευματικές και λειτουργικές ανάγκες των Ρωσσόφωνων πιστών της Κορέας. Έψαλλε η Ρωσσόφωνη Χορωδία της Σεούλ.


Συγκινητική η στιγμή που η Νεοφώτιστη Ξένια, με τον βαπτιστικό της λευκό χιτώνα και την αναμμένη λαμπάδα στο χέρι, πλησίαζε στο Άγιο Ποτήριο για να λάβει την πρώτη της θεία Κοινωνία, μετά την Βάπτισή της, που είχε προηγηθεί.


Στο τέλος ο Επίσκοπος Σωτήριος, αφού συνεχάρη την νεοφώτιστη Ξένια, μετέφερε στους πιστούς τις θερμές ευχαριστίες του Εφημερίου του νεόδμητου Ι. Ναού Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνιας π. Κωνσταντίνου Shevchenko και όλων των πιστών της Αλάνιας, για το αφιέρωμά της μεγάλης εικόνας του Κυρίου στον νεόκτιστο ναό τους.

Η εικόνα αυτή του Κυρίου ως Αρχιερέα, έγινε σε ένα από τα καλύτερα Αγιογραφεία της Μόσχας, με εισφορές των Ρωσσόφωνων της Κορέας και τοποθετήθηκε στον Αρχιερατικό Θρόνο του νέου Ναού.

Μετά την διανομή του αντιδώρου όλοι οι πιστοί με τον ιερέα τους, εν πομπή, έφθασαν στο πλησίον της Μονής ποταμάκι και έγινε ο Αγιασμός των υδάτων.





Στο κοινό εορταστικό γεύμα στην τράπεζα του Μοναστηριού ο Επίσκοπος Σωτήριος ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα από την Αλάνια την ανέγερση του Ναού της Παναγίας Πισιδιώτισσας, τα Θυρανοίξιά του από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επίσης περιέγραψε πρόσφατο θαὺμα της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πισιδιώτισσας που συνετέλεσε στο να αφιερωθεί ο νέος Ναός στην Αλάνια στην Παναγία την Πισιδιώτισσα.







Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia