Καλώς ορίσατε

Με χαρά σας  καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να βρίσκετε σ´ αυτή όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, που κατοικούν μόνιμα στην Αλάνυα ή έρχονται για αναψυχή θα ήθελαν να γνωρίζουν.

Εκείνο που επί χρόνια απασχολούσε τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς, που ήθελαν να επισκεφθούν την Αλάνυα ήταν, αν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία για να μπορούν να λειτουργηθούν. Στην ενότητα: "Λειτουργίες" θα μπορείτε πλέον να πληροφορείστε τον τόπο και χρόνο τελέσεως των θ. Λειτουργιών καθώς και των άλλων Ιερών Ακολουθιών, κάθε εβδομάδα.

Στην ενότητα: "ANNOUNCEMENTS" θα πληροφορείστε τις έκτακτες εκδηλώσεις της Ορθοδόξου Κοινότητας  Αλάνυας και  της Ορθοδόξου Μητροπολιτικής Επαρχίας Πισιδίας, Σίδης και Ατταλείας.

Ευρύτερος σκοπός της Ιστοσελίδας μας είναι να συνδέσει  όλους τους Ορθοδόξους της Αλάνυας σε μία μεγάλη πνευματική οικογένεια, ώστε κανείς να μήν αισθάνεται μοναξιά όσον χρόνον ζει στην όμορφη αυτή περιοχή.


(Ματθ. 6, 22-33)

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, με όσα  μας είπε σήμερα, με το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, θέλει να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το άγχος και την αγωνία, που κάνουν βασανιστική τη ζωή μας.

Το πρώτο που θέλει να καταλάβουμε είναι ότι,  στον αγώνα επιβιώσεώς μας δέν είμαστε μόνοι, έρημοι και αβοήθητοι, έστω και αν όλοι οι άνθρωποι μας εγκαταλείψουν. Είμαστε δημιουργήματα του Παντοδύναμου, Πάνσοφου, και γεμάτου Αγάπη Θεού. Ο Θεός, ό,τι δημιούργησε δεν το εγκαταλείπει στην τύχη του. Δεν το ξεχνά, αλλά με την στοργική πρόνοιά Του το φροντίζει. Και ο Ιησούς φέρνει ως παράδειγμα, τη φροντίδα που έχει ο Θεός ακόμη και για τα άγρια κρίνα που φυτρώνουν στους αγρούς. Παρατηρείστε τα  τι όμορφα χρώματα έχουν. "Ούτε ο - ένδοξος βασιλιάς- Σολομών σε όλη του την μεγαλοπρέπεια δεν ντυνόταν όπως ένα από αυτά"(στίχ.29). Ο Κύριος ανέφερε επίσης και τη φροντίδα που έχει ο Θεός ακόμη και για τα πιο μικρά πουλάκια, τα στρουθία (σπουργίτια). "Δέν σπέρνουν, ούτε θερίζουν ούτε συνάζουν αγαθά σε αποθήκες, κι όμως ο ουράνιος Πατέρας σας τα τρέφει" ( στίχος 26). Και συνεχίζει ο Κύριος. Αν ο Θεός Πατέρας σας φροντίζει τόσο αποτελεσματικά γιά  τα αγριόχορτα και τα πουλάκια, είναι δυνατόν να μη φροντίσει πολύ περισσότερο για σας τα παιδιά Του; Γιατί είστε ολιγόπιστοι; Και καταλήγει ο Κύριος: "Μη έχετε λοιπόν άγχος".

Αλλά να διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό. Ο Κύριος δεν  μας λέει: δεν χρειάζεται εσείς να εργάζεστε, ο Θεός θα σας φέρνει το φαγητό μπροστά σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε. Η εργασία είναι εντολή Θεού. Και μέσα στον Παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα είχαν εντολή από τον Θεό να εργάζονται (Γένεσ. 2,15). Ο Απόστολος Παύλος γράφει: "Όποιος δεν θέλει να εργάζεται, αυτός να μη τρώει κιόλας" (Β' Θεσσαλ. 3,10).

Θα εργαζόμαστε, λοιπόν, με προθυμία.  Θα προσπαθούμε να βελτιώνουμε  και να προάγουμε την εργασία μας με ζήλο και ευσυνειδησία. Αλλά χωρίς άγχος. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό Πατέρα, ότι θα ευλογήσει τον κόπο μας  και τον ιδρώτα μας. Και αν υπάρξει κάποια δυσκολία δεν θα απογοητεύτούμε. Γιατί ο Χριστός, αν εμείς εξαντλήσουμε  όλες τις δυνάμεις μας, στην κρίσιμη στιγμή θα βοηθήσει  ο Ίδιος ο Θεός, αφού  "τά  ἀδύνατα  παρά ἀνθρώποις  δυνατά παρά τῷ Θεῷ ἐστιν" (Λουκ. 18,27).

Όμως  για να πραγματοποιηθούν όλα  αυτά, ο Ιησούς  θέτει ένα προαπαιτούμενο: "Πρῶτα ἀπό ὅλα νά ἐπιζητεῖτε τη βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί τήν  επικράτηση του θελήματός Του και ὅλα αὐτά -πού  χρειάζεστε- θά  ἀκολουθήσουν" (στίχ.33). Ο σύγχρονός μας Άγιος Πορφύριος σχολιάζοντας τα λόγια αυτά του Κυρίου μας λέγει: Στην προσευχή μας να ζητάμε πρώτα απ' όλα την σωτηρία της ψυχής μας και να αξιωθούμε να φθάσουμε στη Βασιλεία του Θεού. Και επίσης  να ζητάμε να γίνει αυτό που ο Θεός θέλει. ( "Γενηθήτω το θέλημά Σου δεν λέμε στην Κυριακή Προσευχή";)  Αυτό  είναι το πιό ασφαλές για μας και για όσους προσευχόμαστε. Να καταλάβουμε καλά· δεν υπάρχει δυσκολία που ο Χριστός δεν μπορεί να τη λύσει. Να εμπιστευτείς τον εαυτό σου  στον Χριστό και Εκείνος θα σου βρεί τη λύση. Εύκολα, ευκολότατα ο Χριστός μπορεί να μας δώσει ό,τι επιθυμούμε. Το μυστικό είναι να ζητάμε την ένωσή μας  με τον Χριστό ανιδιοτελώς!

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,  μέσα στον κόσμο που ζούμε, όπως οι άλλοι, και εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα οικονομικά και άλλα, που κάποτε μας πιέζουν και θλίβουν. Η διαφορά μας με όσους ζούν "ἐλπίδα μή ἔχοντες καί ἄθεοι ἐν τῷ κόσμῳ" (Εφεσ. 2,12) είναι ότι εμείς, αφού κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα  από το αποτέλεσμα, δεν απελπιζόμαστε, γιατί έχουμε την υπόσχεση από τον Ίδιο τον Χριστό,  ότι και στη μεγαλύτερη δυσκολία θα έλθει ως Παντοδύναμος και Φιλάνθρωπος Θεός να μας λυτρώσει. Έτσι προχωρούμε πάντοτε στη ζωή μας με θάρρος, ελπίδα, ειρήνη ψυχής και αισιοδοξία, με το βλέμμα προσηλωμένο πάντοτε προς τον Ιησού Χριστό τον Θεόν μας. Αυτό να μπει βαθειά στη καρδιά μας. Αμήν.

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Μαΐου 2021

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia