Στις 24 Δεκεμβρίου 2017 στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο της Αλάγιας, μετά τη Θεία Λειτουργία  που τελέστηκε στον Ι.Ν.Παναγίας Πισιδιώτισσας, πραγματοποιήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα. Μετά το συγχαρητήριο μήνυμα του  Μητροπολίτη Πισιδίας π. Σωτηρίου ο π. Κωνσταντίνος (Σεφτσένκο) Εφημέριος του Ναού, τόνισε τη σημασία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων  και την ανάγκη της διατήρησης  των παραδόσεων και  εθίμων  του εορτασμού της Γέννησης  του Χριστού και της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς  από τους  χριστιανούς  που ζουν στην Αλάνια.

Στο εορταστικό πρόγραμμα έλαβαν μέρος παιδιά, μαθητές της σχολής Classica-M, οι γονείς τους, οι καθηγητές και οι ενορίτες της Εκκλησίας. Μεταφέροντας τους θεατές στην ιερή ιστορία 2000 ετών, τα παιδιά παρουσίασαν  σκέτς σχετικό με την Γέννηση του Θείου Βρέφους, και χριστουγεννιάτικη  μουσική με τραγούδια και χορούς. Στο τέλος της εορτής, ο ιερέας έδωσε στα παιδιά γλυκά και δώρα.

Στις 25 Δεκεμβρίου, στον Ι.Ν. Παναγίας  Πισιδιώτισσας τελέστηκε η Χριστουγεννιάτικη  πανηγυρική θεία Λειτουργία με λειτουργό τον π. Κωνσταντίνο (Σεφτσένκο). Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου αναγνώστηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Α.Θ. Π.  κ. Βαρθολομαίου, Οικουμενικού  Πατριάρχη. Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας  έγινε εν πομπή Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ναού και Αρτοκλασία.

Στο τέλος  οι ενορίτες ενωμένοι ως μία οικογένεια παρεκάθησαν στο  εορταστικό τραπέζι.

Με παρόμοιες εκδηλώσεις εορταστήκαν τα Χριστούγεννα και στην Αντάλυα. (Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.)

Από την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των χώρων του Ι. Ν. Αγίου Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia