Η σημερινή Κυριακή, προ της νηστείας της Μεγάλης Τεασσαρακοστής, είναι αφιερωμένη στο θλιβερό γεγονός της ανυπακοής του Αδάμ και της Εύας στην εντολήν του Θεού με συνέπεια να χάσουν την χαρά του Παραδείσου. (βλέπε Γένεσις κεφ.3ον)

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, με την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, μας  αποκαλύπτει τα όσα θα συμβούν κατά την Δευτέραν ένδοξη Παρουσία Του.

Συγκλονιστική είναι η σκηνή, που μας παρουσιάζει το σημερινό Ευαγγέλιο, με τον ρακένδυτο, εξουθενωμένο και ταπεινωμένο,  Άσωτο υιό να πέφτει στα πόδια του Πατέρα του. Είχε προετοιμάσει τα λόγια που θα του έλεγε: " Πατέρα αμάρτησα στο Θεό και σε σένα· δεν είμαι άξιος να λέγομαι γυιός σου, κάνε με σαν έναν από τους εργάτες σου.

Όλους μας εντυπωσιάζει η παραβολή του  ταπεινού  Τελώνη και του υπερήφανου Φαρισαίου, που ακούσαμε σήμερα, πρώτη Κυριακή του Τριωδίου

Ο Ζακχαίος, τον οποίον μας παρουσίασε το σημερινό Ευαγγέλιο,  ως Αρχιτελώνης, είχε  την  εξουσία από τις κυβερνητικές Αρχές να καθορίζει και να εισπράττει τους κρατικούς φόρους

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Φεβρουαρίου 2018

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία 0555 893 59 50

CalendarMultimedia