Η Εκκλησία μας μέσα στην αναστάσιμη περίοδο  προβάλλει προς μίμηση τις  ευλογημένες εκείνες γυναίκες, γνωστές ως Μυροφόρες, που ακολουθούσαν τον Ιησού στις περιοδείες Του και στάθηκαν κοντά Του με πιστότητα, θάρρος και αφοσίωση μέχρι τέλους.

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με πολλή ζωντάνια μας παρουσιάζει σήμερα τις δύο συναντήσεις που είχε ο Κύριος μετά την Ανάστασή Του με τους Μαθητές Του. Η  πρώτη εμφάνιση του Χριστού έγινε το βράδυ της ημέρας που ανεστήθη.

Ἡ ἐμπειρία τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ, τῆς πανσωστικῆς νίκης τῆς Ζωῆς ἐπί τοῦ Θανάτου, εἶναι ὁ πυρήν τῆς πίστεως, τῆς θείας λατρείας, τοῦ ἤθους καί τοῦ πολιτισμοῦ τοῦ χριστεπωνύμου ὀρθοδόξου λαοῦ τοῦ Θεοῦ

Πάσχα! Η ολόλαµπρη Εορτή της Εκκλησίας! Πάσχα, η πηγή χαρᾶς των χριστιανών! Με ιερό ενθουσιασµό οι Ορθόδοξοι χριστιανοί σπεύδουµε στην λαµπριάτικη αναστάσιµη θεία λειτουργία, για να ζήσουµε την παρουσία του Αναστάντος Κυρίου και να διακηρύξουµε

Την θριαμβευτική είσοδο του Ἰησού στα Ιεροσόλυμα εορτάζουμε σήμερα. Πλήθη    ανθρώπων συνοδεύουν τον Κύριο. Ασυγκράτητος ο ενθουσιασμός όλων! Προ παντός των παιδιών, που έκοβαν κλαδιά από τους φοίνικες και ζητωκραύγαζαν τα "Ωσανά"!

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Απριλίου 2018

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία 0555 893 59 50

CalendarMultimedia